perjantai 25. joulukuuta 2015

Joulupäivä Tsitsikamman tapaan

Joulupukki löysi perille ja aamu alkoi lahjojen avaamisella. Hyvä niin, sillä aamupalalle pääsi vasta kahdeksalta. Afrikan rytmin mukaan päivä on silloin jo pitkällä. Aamupalalla tarjoiltiin luonnollisesti samppanjaa, ja rusinoita liian monessa muodossa.

Aamupalan jälkeen suuntasimme Tsitsikamman kansallispuistoon Storms River Mouthin leiristä. Tavoitteena oli juosta rantaa myötäilevää 43km pituista Otter trailia ja kääntyä jossain kohdassa takaisin. Perillä selvisi kuitenkin, että päivävierailijat saavat kulkea reittiä ainoastaan 3km. Joten suuntana Blue duiker (ks. Google!) trailin lisälenkki aluksi ja Otter trailia sallittu matka. Eläinbongaus jäi lintujen ja kalojen varaan, mutta maisemat olivat huikeat. 

Kolmen tunnin aamupäivälenkin jälkeen oli joululounaan vuoro kylän parhaassa ravintolassa. Ruuat olivat hyviä, mutta melko tavallisia, joten paikalliset jouluruokaperinteet eivät ole erityisen erikoisia tai sitten ne jäivät hämärän peittoon.

Ja jälleen löysimme itsemme kansallispuistosta. Tällä kertaa rannalta. Tarkoituksena oli viettää iltapäiväsiesta aurinkoa ottaen, mutta pilvet tulivat häiritsemään. Tuli siinä kuitenkin hetki levättyä ennen kuin sain Antin vaihtamaan treenikamat ylleen. Nyt lähdimme leiristä itään kohti riippusiltoja ja näköalapaikkaa (180m.p.y).Tässä mäessä intouduin sellaiseen menoon, että Antille tuli jopa hiki! Mäen päällä odotti lisälenkki vielä totuttuakin huonommalla kartalla. Hieman lisäjännitystä ihmis-, käärme- ja pimeän pelkojen lisäksi.

Huomenna suuntaamme takaisin kohti Kapkaupunkia ja yövymme Mossel Bayssä.

-Laura










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti